Kulinarne opowieści

Kulinarne Skievents ten zimowe
W XI edycji słynnego kulinarne inicjatywy na terenie narciarskim bohaterów bardzo zdobione kucharzy z intensywnym relacji z Alta Badia są. Wiele z tych przyjaciół i miłośników Alta Badia rozpoczęły swoją karierę tutaj w Alta Badia śladami lokalnej trzygwiazdkowy kuchni Norbert niskim Koflera. Inni opracowali bliską przyjaźń z Alta Badia w licznych wizyt tutaj wakacje spędził lub brał udział w wielu wydarzeniach kulinarnych, które są tutaj przez cały rok. Dlatego potrawy sprawiają, że na nartach z przyjemności musi również zawierać co najmniej jeden składnik jakości z Alta Badia.
Narty z przyjemnością jest znacznie przyczynił się do Alta Badia, że w ciągu ostatnich dziesięciu lat coraz bardziej wyprofilowane jako cel, który stoi na wyjątkowej znakomitą kuchnię w górach. Gastronomiczna wydarzenia w Alta Badia to zatem wyjątkowa okazja, aby docenić cechy szczególne doświadczyć tego regionu i cieszyć się.

Udana koncepcja inicjatywy pozostaje ten sam: dziesięciu kucharzy celebrytów każdy przypisany do domku narciarskiego na stokach w Alta Badia, bo stworzyć danie, które jest serwowane gościom w sezonie zimowym. Te dziesięć kucharzy każdy ma szczególny związek z Alta Badia dla siebie. To może być tak, że on lub ona rozpoczęła karierę tutaj w Alta Badia wakacji spędzonych, wie bardzo dobrze okolicę i uczestniczył tu imprez kulinarnych. I może to być również, że szef kuchni urodził się tu i tu mieszkają, takich jak Nicola Laera (Restauracja La Stua de Michil w Hotel La Perla, 1 gwiazdką Michelin). Ten bardzo specjalny kucharzy dania charakteryzują się tym, że mają one szczególną historię, że włoski z doskonałej jakości produktów ma do czynienia na całym świecie, które są znane i doceniane. Każde danie ma specyficzny wina z Południowego Tyrolu, odpowiedni znany Południowego Tyrolu sommelier wybrała co dodaje wyrafinowany i harmonijną kombinację.

Alta Badia jest nie tylko doskonałym miejscem do uprawiania sportów zimowych, w sercu Dolomitów Listę Światowego Dziedzictwa. To ewoluowała w ostatnich latach w górę przeznaczenia w zakresie gastronomii. Narty z przyjemnością jest zaliczana do najbardziej przyjemny i skłania wydarzenie zimy w Dolomitach i odbędzie się od grudnia do kwietnia na stokach Alta Badia. Dzięki wielu kulinarnych inicjatyw, wyjątkowe cechy
Kuchnia włoska obchodzi #skitheitalianway motto mocy.

Ferie zimowe znacznie więcej niż tylko na nartach w dół stoku. Alta Badia jest jak żaden inny teren narciarski dla doskonałej kombinacji sportów zimowych i kuchni. Narty z przyjemnością nie tylko stanowi wyjątkową okazję do uprawiania sportów zimowych, aby z najwyższej jakości włoskich produktów i doskonała znajomość win Południowego Tyrolu, ale także odwrotnie dla koneserów, ich pasja z wycieczki w śniegu do przyłączenia się.
Wydarzeń w szczegółach

Oficjalny start kulinarnego sezonu zimowego w Alta Badia odbędzie się w sobotę 14 grudnia. Jest to dzień dla smakoszy safari, którego siódma edycja znów będzie fascynujące spotkanie z doskonałym jedzeniem na wysokości 2000 m npm w samym sercu Dolomitów. Kucharze zaprezentują swoje własne dania specjalne w kabinach, które są imponujące przykładem doskonałej kuchni włoskiej z wysokiej jakości składników. Szczególną rolę odgrywa typowych produktów z Włoch, którzy są kucharze ważną inspiracją dla opracowywania receptur.

Miłośnicy sportów zimowych nie trzeba wybierać tylko jedną potrawę w tym procesie. Można przejść od chaty do chaty na nartach i cieszyć się różne projekty. I mogą mieć pewność, że nie będzie też nie tylko o sztuce dla podniebienia, ale również estetyczne mistrzostwo. I specjalnego w tym dniu jest to, że goście poznają kucharz osobiście i historia może być powiedział do sądu z nich. Początek sezonu zimowego, czyli wszystko o dobrym smaku.

Dla miłośników sportów zimowych jest spełnieniem snu. Pociągnąć pustych i dziewiczych stokach jego wahania. Aby spełnić to marzenie, nawet w sercu Dolomitów światowego dziedzictwa UNESCO przeciwko wspaniałej scenerii gór w ślady najlepszych zawodników Pucharu Świata, jest niezapomnianym przeżyciem. Na szczycie tego. zostało uwieńczone kolejnym doskonałym śniadaniem w chacie na wysokości 2000 m npm. W poniedziałek, 23 grudnia, start wyciągów na płaskowyżu między La Villa, Corvara i działania już San Cassiano świcie. Więc narciarze mogą korzystać z wschodu na wysokości 2000 m npm i idealne, dziewiczych stoków, które zostały starannie przygotowane w nocy przed licznymi RATRAKI.

Idealne dopełnienie to unikalne Skierlebnisses następnie obfite śniadanie z jakości i zdrowych składników lokalnych w schroniska narciarskie krąg Moritzino, I Tabla, Ütia de bioch, Piz Arlara i Las Vegas. Każdy domek narciarski jest w tym przypadku szczególnie specjalizuje się w jednej części śniadaniu, takich jak mleko, płatki, jajka lub dżemem. W celu zapewnienia najwyższej jakości jest kompilacją śniadaniu wraz z dietetyka dr ładowarki Fabbri wybranym. Składniki zawierają ważne składniki dobrego i zdrowego śniadania w optymalnej kombinacji pod względem konieczności kalorii i składników odżywczych. Najlepsze warunki na podróż od chaty do następnego. Po drodze narciarzy towarzyszą byłych sportowców Alpine Ski World Cup.

Niezwykła kombinacja. W Alta Badia można doświadczyć nie tylko piękno zimowego krajobrazu Dolomitów światowego dziedzictwa UNESCO, ale także połączyć je z niezwykłych cech gastronomicznych. W dwóch różnych domków narciarskich wybór najlepszych win z Południowego Tyrolu jest oferowany. Po wielkim sukcesie poprzednich edycjach „sommelier na stoku” to wydarzenie będzie ponownie oferować tego sezonu kombinacji sportów zimowych z najlepszych lokalnych produktów.

W okresie od grudnia do marca sześć wydarzeń w programie: Grudzień 17, 14 i 28 stycznia, 11 lutego oraz 3 i 10 marca. Uczestnicy towarzyszy na stokach narciarskich i instruktor programu enologicznych przez profesjonalnego sommeliera. Cena wynosi 30,00 € za osobę i obejmuje degustacji i nartach przewodnią. To wydarzenie jest organizowane we współpracy z konsorcjum Alto Adige wina i Sommelier Association Południowym Tyrolu.

Od schroniska narciarskiego złożyć narciarskiego. Z doskonałych win win grzywny. The Wine Ski Safari w niedzielę, 22 marca 2020 jeden z absolutnych highlights kulinarnego sezonu zimowego w Alta Badia. Ekskluzywna degustacja najlepszych win z Południowego Tyrolu, który odbędzie się w tym dniu między 10 a 16.00 w chatach narciarskich Piz Arlara, bioch, ja tabla i Pralongia. Wysoki profil i stylowy sposób do osobistego koniec sezonu zimowego popełnić. Organizator Alta Badia ogień we współpracy z IDM Południowym Tyrolu i przy wsparciu Konsorcjum wina Alto Adige.

Kulinarny Program zima w Alta Badia ma o wiele więcej do zaoferowania. W tym celu „LEITNER VIP Lounge” należy w ramach dwóch biegach narciarskich Pucharu Świata na słynnej Gran Risa stoku w dniach 22 i 23 grudnia 2019 r Składniki programu kuszą kucharzy, do jakości produktów i najwyższej jakości win z Południowego Tyrolu , Pojawienie się w Alta Badia są jarmarki bożonarodzeniowe w San Cassiano i Corvara od 6 grudnia do 5 stycznia, gdzie tradycyjne specjały świąteczne można spróbować. DLE Roda kolanach, zdarzenie, który jest dedykowany do ośrodka narciarskiego La Crusc tradycyjnej kuchni Ladin, odbywa się w tygodniu od 15 do 22 marca 2020th przez cały sezon zimowy to kolejna atrakcja dla wyborów.

„Śniadanie ze śniegu” w domku narciarskim Las Vegas oferuje niezwykłe doświadczenie, połączenie pysznego śniadania z najlepszych składników Południowego Tyrolu i pusty, świeżo przygotowanych stoków przed oficjalnym rozpoczęciem dnia. Koniec sezonu narciarskiego, w „Skicarousel Vintage Party” oznaczony w dniach 12 i 13 kwietnia 2020, płyty grzejne z lat 70-tych i 80-tych.